Sneakers tijdens een sollicitatiegesprek: Is het mogelijk?

0 Comments

In de huidige arbeidsmarkt richten werkgevers zich steeds meer op het aannemen van kandidaten die niet alleen gekwalificeerd zijn voor de functie, maar die ook bij de bedrijfscultuur passen. Als gevolg daarvan moeten werkzoekenden veel aandacht besteden aan hun uiterlijk tijdens het sollicitatieproces. Is het mogelijk om sneakers te dragen naar een sollicitatiegesprek en toch een goede indruk te maken? Maar wat als je iemand bent die zich liever casual kleedt? Laten we eens kijken.

Slimme sneakers als optie

Als je besluit dat je voor een meer casual look wilt gaan, is het dragen van nette sneakers een optie. Dit betekent dat je sneakers kiest die schoon en goed onderhouden zijn, in een neutrale kleur zoals zwart of wit. Je kunt ze combineren met een broek en een blouse voor een nette maar ontspannen look. Zorg ervoor dat je niets te opzichtig of trendy draagt – vergeet niet dat je een goede indruk wilt maken! 

Formele vs. casual kleding

Het eerste wat je moet overwegen wanneer je beslist wat je moet dragen naar een sollicitatiegesprek is of je voor een formele of casual look gaat. Als je solliciteert naar een functie bij een traditioneel bedrijf, is het waarschijnlijk het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en te kiezen voor formele kleding. Echter, als je interviewt voor een positie bij een startup of ander type bedrijf dat een meer ontspannen dress code heeft, kunt u in staat zijn om weg te komen met het dragen van iets minder formeel. 

Conclusie 

Aan het eind van de dag, of je wel of niet weg kunt komen met het dragen van sneakers naar een sollicitatiegesprek hangt af van het specifieke bedrijf waar je een gesprek hebt. Als je niet zeker bent over de dresscode, is het altijd het beste om te kiezen voor meer formele kleding. Als je echter weet dat het bedrijf een relaxte dresscode hanteert, zijn nette sneakers wellicht een acceptabele optie.

Ben je op zoek naar nette sneakers voor je sollicitatiegesprek? Neem een kijkje op lastradashoes.nl voor een ruim aanbod aan nette sneakers.

Tags: