Schattige babykleertjes kopen: 3 handige tips

0 Comments

Of je nu zwanger bent, een baby hebt of een cadeau voor een baby zoekt, van schattige babykleertjes wordt iedereen blij. Er zijn een groot aantal (web)winkels waar je schitterende kleren aan kunt schaffen voor pasgeboren baby’s. En baby’s hebben smaak. De kleren die je vindt zijn in allerlei stijlen te krijgen, zoals stoer, schattig, modern en retro. Wil jij schattige babykleertjes kopen, dan is het goed om even stil te staan bij wat je koopt. De volgende tips helpen je dan bij het maken van je beslissing.

1.     Schattige babykleertjes koop je met mate

Er zijn zo veel schattige babykleertjes te vinden en het liefste koop je ze allemaal. Maar wat je wel moet weten is dat baby’s erg snel groeien, vooral in het eerste jaar. Dat betekent dat ze de kleren in een bepaalde maat waarschijnlijk niet erg lang dragen. Zorg er dus voor dat je niet te veel babykleertjes koopt, maar dat je je inhoudt. Of dat je alvast grotere maten aanschaft, zodat de baby er in kan groeien. Het is zonde om veel geld uit te geven aan kleertjes en er dan achter te komen dat je baby alweer een maat verder is.

2.     Babykleertjes in de juiste maat

Vervolgens is het goed om stil te staan bij de maat die je kiest. Want niet elke baby begint met de kleinste maat en er is dus een kans dat je schattige babykleertjes aanschaft die niet passen. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat nieuwgeboren baby’s beginnen met maat 50. Is het kindje te vroeg geboren, dan zijn daar speciale babykleertjes voor, bijvoorbeeld in maat 48 of nog kleiner. Is de baby groot en weegt deze meer dan 7 pond, dan is maat 56 het beste. Een tip voor de leek: de maat van de kleding refereert aan de lengte van de baby. Wil je schattige babykleertjes kopen als een cadeau, kijk dan op het geboortekaartje naar de lengte of vraag dit aan de ouders. Het beste koop je dan een maatje groter.

Schattige babykleertjes vind je in alle maten bij KMDB!

3.     Kies voor comfortabele kleding

Een laatste tip die we je willen meegeven als je schattige babykleertjes gaat kopen is dat je begrijpt dat een baby nog aan kleding moet wennen. Deze heeft 9 maanden naakt in de buik doorgebracht en dat betekent dat kleding nieuw is voor hem of haar. Comfort is dan erg belangrijk, omdat de baby ook nog ongecontroleerde bewegingen maakt en hierin niet moet worden belemmerd. Alles draait om het ontwikkelen van spieren en daar helpen comfortabele schattige babykleertjes bij. En ook al zijn babyschoentjes bijzonder schattig, deze worden vast maar een paar keer gedragen.

Wat heeft een baby nodig?

Een pasgeboren baby heeft niet veel nodig. 6 setjes (rompertjes, bovenkledingstukken en broekjes) zijn genoeg. Verder heb je niet meer dan 4 paar sokjes, 1 vestje en 2 katoenen mutsjes nodig. Ga dus op zoek naar schattige babykleertjes die deze garderobe niet overschrijden. Zie je een mooi kledingstuk dat je eigenlijk niet nodig hebt, dan koop je deze in een paar maten groter, zoals 68. Je zal versteld staan hoe snel een baby hier na de geboorte al in past.

Tags: