De beste kinderschoenen

0 Comments

Wanneer kun je het beste schoenen kopen je kindje?

Het beste moment om schoenen te kopen voor je kindje is zodra je kindje begint met de eerste stapjes te zetten. Het is dan ook belangrijk om te beginnen met een licht en soepel schoentje. Eigenlijk zijn dit niet echte schoenen. Dit zorgt eigenlijk puur voor meer zekerheid bij uw kindje omdat ze dan steviger staan en zodat ze de sokjes niet uit kunnen trekken. Vaak zit er ook een antislip onder de schoenen zodat ze minder snel uitglijden.

afwisseling is ook belangrijk laat ze daarom dan niet alleen op schoenen lopen maar ook op blote voeten of antislip sokken.

Welke schoenmaat heeft je kindje nodig?

Voor het allerbeste advies kun je natuurlijk naar een kinderschoenen speciaalzaak gaan om de voetjes te laten opmeten. Wil je liever schoenen bestellen? Dan kan je ze ook vanuit huis opmeten. Let er dan wel op dat dit slechts een indicatie is van de maat aangezien elke schoen anders valt. Je kan bijvoorbeeld de binnenkant van de schoen opmeten of het zooltje opmeten als dit er uit kan. Let bij het meten vooral op de omvang, lengte en breedte van het voetje. De houding van het voetje zelf. Als het voetje bijvoorbeeld veel naar binnen of naar buiten staat hebben ze correctie nodig en het model van het voetje (hebben ze brede of slanke voetjes). Er komt ook zeker deskundig advies bij kijken dus wordt er ook sterk aangeraden om met regelmaat de voeten op te laten meten bij een vakman.

Wat is een goede en stevige kinderschoen?

Het is als allereerste van groot belang dat de schoentjes van echt leer zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de schoenen van Jubel. Dit is omdat leer ademt, vocht opneemt en duurzaam is. Het nadeel van kunststof schoenen is dat het voetbed vaak te zacht is en daardoor krijgen kinderen “verwende voeten”. Het gevolg hiervan is dat de voetspieren “lui” worden. Let ook goed op het hielstuk (ook wel het contrefort genoemd). Een stevig hielstuk zorgt ervoor dat kinderen niet scheef gaan lopen tijdens de gehele levensduur van de schoen. Als je kindje na een paar maanden scheef gaat lopen dan weet je dus dat het hielstuk niet stevig genoeg is. Het is daarom ook handig als je nieuwe schoenen koopt voor je kind om oude schoenen mee te nemen waar veel op gelopen is zodat ze kunnen kijken of het hielstuk stevig genoeg was.

Tags: