Kinderschoenen in het fashion nieuws

0 Comments

Kijkend naar een aantal decennia terug waren schoenen enkel gefabriceerd om comfortabel te lopen. Het feit dat het er degelijk uit moest zijn was vaak bijzaak. Het ging vooral om het comfort en simpliciteit. Door de jaren heen is dit veranderd, mede door de komst van grote modehuizen. Door massaproductie was het namelijk mogelijk om ook voor de arbeidsklasse luxueuze schoenen op de markt te brengen die voor iedereen betaalbaar waren. Sinds die tijd waren kinderschoenen in het Fashion nieuwsgeboren.

Waarom zijn kinderschoenen steeds belangrijker?

Het is interessant en leuk om te kijken naar de ontwikkelingen binnen de kinderschoenen sector. Waar voorheen, zoals eerder vermeld, alleen maar gekeken werd naar het comfort gingen ook steeds meer particulieren kijken naar de stijl. Kinderen vonden het ook belangrijk om er leuk uit te zien en kozen daardoor steeds vaker hippe schoenen. Dit zorgde er echter wel voor dat de schoenen minder lang meegingen. In plaats van het repareren werden er dan weer nieuwe schoenen gekocht, wat fataal was voor de schoenmaker. Deze zie je tegenwoordig steeds minder in het straatbeeld verschijnen en is eerder een luxe dan gewoongoed.

Hedendaagse moeders geven tevens gemakkelijk veel geld uit aan kinderschoenen. Kijk op straat en je ziet in toenemende mate kinderen met Nike schoenen lopen, daarnaast worden er zelfs nog duurdere schoenen aangeschaft zoals Gucci. Dit is een raar idee aangezien de schoenen meestal maar voor een korte periode meegaan. Dit laat dan ook zien waar de prioriteiten van de samenleving liggen: het tonen van status.

Kinderschoenen in China

In China zijn kinderschoenen niet zozeer een statussymbool, maar wordt er eerder gekeken naar comfort. In Azië kiezen consumenten sowieso eerder voor comfort, het is bewezen dat zij minder willen “lijden” om er goed uit te zien. Aan de andere kant kan dit ook weer als positief worden beschouwd.

Tags: