Schoenen belangrijk onderdeel van de outfit

0 Comments

Tegenwoordig worden schoenen steeds belangrijker, schoenen horen nu namelijk bij je outfit. Dit was vroeger anders niet zo, toen waren schoenen ervoor om comfortabel te lopen, of de schoenen mooi waren was toen bijzaak. Nu dus niet meer, als schoenen nu niet meer bij het outfit passen dan worden ze vaak ook niet gedragen. Dit is vooral zo bij meisjes/vrouwen, zij zijn namelijk veel meer bezig met de outfit dan dat jongens/mannen zijn. Zo dragen meisjes laarzen, hoge sneakers, lage sneakers, enkellaarsjes et cetera dit in tegen deel tot de jongens, die dragen namelijk vrijwel altijd sneakers. Dit komt omdat meisjes veel combinaties aan gaan en jongens overal sneakers bij dragen. Kinderen beginnen steeds eerder met het dragen van bijpassende schoenen bij hetgeen wat ze dragen zoals jurken, broeken et cetera.

Wanneer worden welke schoenen gedragen

Voornamelijk meisjes dragen schoenen bij een bepaald kledingstuk. Zo worden er veelal hakken gedragen wanneer het meisje een jurk draagt. Bij een spijkerbroek dragen meisjes schoenen als sneakers en lage/hoge schoenen. En zo zijn er nog veel meer momenten waarop bepaalde schoenen worden gedragen. Dit is bij mannen heel anders, wanneer jongens een pak dragen dan hebben ze voornamelijk nette schoenen aan en bij het dragen van een spijkerbroek dan worden er voornamelijk sneakers gedragen. Naast dat schoenen nu steeds belangrijker worden bij jou outfit blijven schoenen ook nog steeds erg belangrijk voor de bescherming van jouw voeten, om deze reden zijn de schoenen eigenlijk uitgevonden.

Slippers en zandalen

Hetgeen wat nu ook steeds meer gedragen wordt zijn slippers en zandalen, dit wel in de zomer. Slippers en zandalen worden nu veel meer gedragen omdat ook deze steeds mooier worden ontworpen. Zo zijn er nu al allerlei zandalen met mooie figuurtjes, vormpjes et cetera erop. Hierdoor kunnen deze steeds vaker gedragen worden, zo is het niet alleen handig wanneer je op vakantie bent en even naar het strand toe gaat maar ook voor bijvoorbeeld een dagje een stad en of dorpje bezoeken, ook dan kunnen zandalen of slippers gedragen worden.

Tags: