Vijf tips voor het kopen van goede kinderkleding

0 Comments

Het shoppen naar kinderkleding kan erg leuk zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je kinderen er mooi uitzien, maar je wilt ook items vinden die comfortabel en betaalbaar zijn. Met dat in gedachten, volgen hier enkele tips om je te helpen een goede kleding voor je kleintjes te vinden.

Kies duurzame stoffen

Bij het shoppen voor kinderkleding is het belangrijk om materialen te kiezen die lang meegaan door alle slijtage die ze ondergaan. Zoek naar stoffen zoals katoen of linnen, die sterk en duurzaam zijn, maar toch zacht en comfortabel aanvoelen op de huid. Als je op zoek bent naar winterkleding, is wol een uitstekende optie, omdat het ook warm en isolerend is.

Zoek naar comfortabele stijlen

Kinderen spelen hard, dus je wilt dat hun kleding hen bijhoudt. Kies bij het kiezen van stijlen voor je kinderen voor die met voldoende bewegingsruimte. Vermijd alles dat te strak of beperkend is; zoek in plaats daarvan naar loszittende kledingstukken die hun activiteiten niet belemmeren.

Hou rekening met de groeispurten

Kinderen groeien snel, dus het kan verleidelijk zijn om kleinere maten te kopen om geld te besparen op kleding die ze niet lang passen. Dit kan echter averechts werken als ze kleding ontgroeien voordat ze de kans krijgen om het te dragen. Wees voorzichtig bij het kopen van kleding en koop indien nodig grotere maten. Zo hebben je kleintjes meer tijd om van hun nieuwe garderobe te genieten voordat ze een maatje groter nodig hebben.

Denk praktisch

Het is gemakkelijk om je te laten leiden door schattige ontwerpen bij het shoppen voor kinderkleding, maar praktisch is de sleutel. Kies stukken die gemakkelijk van het ene seizoen naar het andere kunnen overgaan; denk aan lichtgewicht laagjes zoals vesten of truien in felle kleuren of leuke patronen. Let ook op items met zakken of speciale functies zoals verstelbare bandjes of trekkoorden; deze maken het aankleden makkelijker en comfortabeler.

Een merk waar de meeste mensen in de regel wel bij slagen is Like Flo. Like Flo staat bekend om zijn leuke, originele collecties. Daarnaast betaal je bij Like Flo niet de hoofdprijs, zoals bij sommige andere merken. Denk dus praktisch en neem Like Flo mee in je ori├źntatie op kinderkledingmerken.

Besteed aandacht aan veiligheidsfuncties

Vergeet ten slotte de veiligheid niet als je op zoekt bent naar kinderkleding. Pas op voor items met vlamvertragende materialen of reflecterende accenten; deze zijn vooral handig als je ‘s nachts buiten speelt of tijdens slechte weersomstandigheden. Pas ook op voor eventuele trekkoorden die verstikkingsgevaar kunnen opleveren; deze moeten altijd veilig in het kledingstuk worden opgeborgen, waar ze niet los kunnen raken.

Conclusie

Of je nu online of in de winkel winkelt, als je deze vijf tips volgt, weet je zeker dat je elke keer een goede kinderkleding uitkiest. Houd duurzame stoffen en comfortabele stijlen in de gaten die bestand zijn tegen slijtage en tegelijkertijd voldoende bewegingsruimte bieden – plus voeg wat functionaliteit toe door stukken te kiezen die gemakkelijk van seizoen naar seizoen kunnen worden overgezet – en vergeet ook de veiligheidskenmerken zoals vlamvertragende materialen en reflecterende accenten niet. Met deze vijf tips in het achterhoofd is het vinden van leuke kinderkleding nog nooit zo makkelijk geweest.

Bron: www.kixx.nl

Tags: